Saturday, 17 August 2019

LIGA DUN 2019: KEMENANGAN PENTING KE ATAS PAYA 5 AMAH

Kemenangan Dramatik

Bukit Datu turun dengan misi mencari 3 mata utk mencerahkan peluang ke suku akhir yg mana Bukit datu memiliki 3 mata dan 2 game dalam tangan. Turun deNgan tanpa beberapa Tonggak, antaranya kero yg bengkak pegelangan tangan akibat pelanggaran ketika game persahabatan pada ptg rabu. Manakala iskandar pula terpaksa di Senarai kan saat akhir oleh capt ji, wlaupon tak cergas 100%. Dismping capt ji yg juga nadi utama pasukan baru sembuh drpd kecederaan lutut.

Turun dengan semangat juang yg tinggi agar kemenangan berpihak kepada pasukan, bukit datu di kejutkan dengan kesilapan mudah penjaga Gol ijat, mngkin kepenatan memikirkan masalah famili, mngkin (biasa la main bola, kalau xbuat silap baik main PS4, silap sikit normal la) ... Sebelom itu, pada separuh masa pertama bukit datu mengasak hebat kubu pasukan paya 5 amah, dengan beberapa2 percubaan singgah di Palaang dan Tiang Gol, hanya tuah tidak menyebelahi pasukan..

Ketinggalan 2-0 tidak mematahkan semangat juang pasukan bukit datu utk mencari Gol penyamaan dan seterusnya ingin membawa pulang 3 mata berharga.
Dengan semangat berpasukan dan sokongan serta sorokan drpd penyokong2, bukit datu kembali mendapat rentak hasilnya jaringan pertama tercipta drpd hantaran lintang daripada sebelah kanan di dada baik oleh bojen dan Terus melepaskan rembatan kencang menerjah jarring, Gol itu ternyata membakar semangat pasukan dan hasilnya sekali lg bojen mencetak nama selaku penjaring dengan tandukan tenang hasil hantaran lintang drpd Pokcang lana.. Dan bojen melengkapkan hatriknya utk pertama kali apabila sekali lagi tandukannya hasil hantaran lintang buyis tidak dpt di baca oleh penjaga Gol lawan utk Gol ketiga dan Gol kemenangan.

kemenangan ini mencerahkan peluang bukit datu utk Mara ke suku akhir Manakala satu lagi perlawanan dlm kumpulan yg sama pok katok yg sudah pon layak ke suku akhir menang tipis ke atas kalarang pasukan yg akan di hadapi oleh pasukan bukit datu pada perlawanan terakhir. Kemenangan bukit datu cukup istimewa Setelah Ketinggalan 2-0

MJ-TEAM forever
Wartawandalambaruh

No comments:

Post a comment